Rubriky
Fotogalerie Novinky

Krajské kolo závodů vlčat v Dobříši

V květnu se družina Tygrů (vlčat) zúčastnila okresního kola Závodů vlčat a světlušek v Bělé pod Bezdězem, kde se umístila na krásném druhém místě a získala tak postup do krajského kola.

Krajské kola závodů se konala zvlášť pro holky, a zvlášť pro kluky. Pro kluky, a tedy pro naše Tygry, se krajské kolo konalo ve středisku prof. Oliče v Dobříši o prvním červnovém víkendu.

Celý závod se nesl v duchu Závodu draků, na toto téma byl připraven i doprovodný program. Čím se ale nejvíce téma v závodu projevilo, bylo dračí vejce, které každá závodící hlídka na začátku získala. Na prvním stanovišti měla hlídka za úkol vejce rozříznout a našla v něm tělo draka. Na každém dalším stanovišti, po splnění úkolu, dostala hlídka část těla, kterou si na draka připojovala. Na konci dne samotného závodu měly všechny hlídky své draky a mohly tak probudit sto let spícího velkého draka.

Mezi disciplíny, které hlídky plnily, patřila znalost první pomoci, schopnost vyhledávat informace, schopnost orientace, znalost dopravních značek, manuální a fyzická zdatnost, logické myšlení, kuchařská dovednost a spousta dalších.

S pokorou můžeme říct, že jsme na naše vlčata hrdí, neboť z 24 hlídek se na krajském kole umístila na krásném 4. místě.