Rubriky
Novinky

Tábor 2018 – článek do Echa

Spacák, ešák, repelent, gumovky, pláštěnku … hlavně nezapomenout kroj a může se vyrazit na další skautský tábor, který každoročně pořádá pro své členy 1. oddíl Mnichovo Hradiště, pod vedením Davida Marouna a Jana Vrabce.

Letos nás celým táborem provázela hra Boyard. Kromě různých soutěží, za které děti získávaly klíče od truhly s pokladem nás na táboře čekalo hodně práce, her, dělání dřeva, sportování, noční hlídky a výlety. Každý sdílel s kamarádem svůj stan s podsadou, ve kterém díky letošnímu teplému létu nebyla ani zima. Letošní počasí s sebou také přineslo jednu nepříjemnou zprávu – nemohli jsme rozdělávat ohně. Ale i tento zdánlivě neřešitelný problém jsme v tábořišti poblíž Děvínského rybníka vyřešili. Toto místo jsme již navštívili podruhé a moc se nám zde líbí. Nedaleko odsud je vodopád, který příjemně osvěží v parných dnech a máme tu i dostatek prostoru k hraní her. Náš tábor trval 14 dní a na jeho konci proběhlo vyhlášení vítězů v celotáborové hře.

Děti si z tábora odvezli nejen spoustu zážitků a nových zkušeností ale i pár štípanců a odřenin, které k táboru neodmyslitelně patří. Těšíme se na příští dobrodružství opět někde uprostřed krásné přírody obklopeni spoustou dětí a třeba si i příště opečeme ty pravé táborové buřty na ohni.